Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hellendoorn

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Hellendoorn verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina leest u uitgebreide informatie betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Hellendoorn.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2300 en €9600, incl. plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHellendoorn | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7447
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Two

Kosten traplift Hellendoorn mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Vaak worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Hellendoorn. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.850 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.200€3.450 – €6.300halve dag
Twee bochten€5.800 – €10.700€4.400 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€7.900 – €13.000€5.200 – €9.500Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hellendoorn.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hellendoorn kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u zo 60% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hellendoorn-7447

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Hellendoorn voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Tevens bestaan er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hellendoorn binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hellendoorn. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hellendoorn (https://www.hellendoorn.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een systeem laten monteren die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Willem-Alexanderstraat 7
 • 7442 MA, Hellendoorn
 • Website: www.hellendoorn.nl
 • E-mail: wiz@hellendoorn.nl
 • Telefoonnummer: 0548630215

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Hellendoorn onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere modellen demonstreren en adviseert u over welk model matcht met uw situatie. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Hellendoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Hellendoorn.

Goede merken
In uw omgeving zijn enkele professionele fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren vijf professionele traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Heymer, Triwa, Extrema. Gerenommeerde verkopers van dergelijke merken zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Hellendoorn binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Triwa & PractiComfort hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hellendoorn is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Hellendoorn hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie