Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Voorst

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Voorst vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Aan de hand van deze website treft u belangrijke adviezen over trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u gratis en zonder moeite een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Voorst.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2450 oplopend tot 8200, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteVoorst | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Voorst mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Voorst. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.800€1.650 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.850 – €8.800€2.500 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€5.900 – €11.900€3.550 – €7.8001 dag
Wenteltrap€8.400 – €13.100€5.000 – €9.5006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Voorst.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Voorst is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat merken bieden een assortiment met gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-voorst-7395

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Voorst voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap start bij €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. montage.Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Voorst via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Voorst. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Voorst (https://www.voorst.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een traplift kiezen die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kortenaerstraat 16
 • 7391 WR, Voorst
 • Website: www.voorst.nl
 • E-mail: wmoloket@voorst.nl
 • Telefoonnummer: 0571287766

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Voorst subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere systemen demonstreren en adviseert welk soort lift past bij de situatie en het budget. Een groot deel van de winkels hebben een divers aanbod. In de volgende tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Voorst.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Voorst.

Betrouwbare merken
In ons land zijn enkele betrouwbare producenten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit vijf goede leveranciers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe. Populaire (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Voorst al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum + 123 traplift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Siena.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Voorst is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Voorst verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal wisselt dat tussen de 125 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie