Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijbroek

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Nijbroek verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site bieden wij waardevolle tips betreffende trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Voorst.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2200 tot zo’n €9200, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteVoorst | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7397
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Nijbroek februari 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.550 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel treft u de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Nijbroek. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.700 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.050 – €9.500€2.500 – €6.8004,5 uur
2 bochten€5.800 – €11.600€4.400 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €14.400€4.500 – €10.2006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nijbroek.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nijbroek is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 40% ten opzichte van een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-nijbroek-7397

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nijbroek voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 incl. montage.De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Voorst via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Voorst. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Voorst (https://www.voorst.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een traplift selecteren die aansluit op uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kortenaerstraat 16
 • 7391 WR, Voorst
 • Website: www.voorst.nl
 • E-mail: wmoloket@voorst.nl
 • Telefoonnummer: 0571287766

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Nijbroek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom/dealer in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende systemen introduceren en geeft aan welk systeem in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst staan leveranciers en merken die ook liften monteren in Nijbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Nijbroek.

Professionele merken
In ons land zijn diverse goede traplift bouwers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten focussen zich op een snelle levering en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 geschikte merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator. Erkende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het vinden van een prettige huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Nijbroek binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als ThyssenKrupp + Heymer verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant classic.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nijbroek is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nijbroek hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis valt dit binnen een marge van 135 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie