Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Teuge

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Teuge maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via de TrapliftExpert vindt u bruikbare gegevens aangaande trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Voorst.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2100 tot wel €9100, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Voorst | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Teuge juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.150 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Teuge. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.650 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.800€3.050 – €6.9001/2 dag
2 bochten€6.350 – €11.200€3.550 – €7.700Eén dag
Spiltrap€7.800 – €12.100€4.550 – €9.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Teuge.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Teuge kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u al snel 50% – 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-teuge-7395

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Teuge voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Voorst d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Voorst. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Voorst (https://www.voorst.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een systeem kopen die rijmt met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of wilt u hulp aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kortenaerstraat 16
 • 7391 WR, Voorst
 • Website: www.voorst.nl
 • E-mail: wmoloket@voorst.nl
 • Telefoonnummer: 0571287766

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Teuge zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u verschillende stoelliften tonen en informeert u over welk model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de aanbieders hebben een divers aanbod. In het schema hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Teuge.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Teuge.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse betrouwbare traplift bouwers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten werken met een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn vijf bekende producenten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum. Gerenommeerde montagepartners van merken als deze zijn Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de montage van een traplift in Teuge binnen een paar weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Platinum + Extrema bieden een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Teuge is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Teuge hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 120 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie