Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Klarenbeek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Klarenbeek verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder treft u belangrijke specificaties aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Meer info? Dan kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Apeldoorn.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De kosten variëren tussen €1550 tot wel €8100, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteApeldoorn | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7381
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Klarenbeek juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 incl. montage.
 • Opties zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de marktprijzen van het monteren van een traplift in Klarenbeek. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.600 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.250 – €8.200€3.450 – €6.400halve dag
Twee bochten€6.150 – €10.200€3.950 – €8.0005,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.900€5.150 – €9.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Klarenbeek.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Klarenbeek kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u gemakkelijk 55% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-klarenbeek-7381

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Klarenbeek voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 incl. plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Apeldoorn binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Apeldoorn. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert bekijkt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een type kopen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of snel hulp aanvragen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktplein 1
 • 7311 LG, Apeldoorn
 • Website: www.apeldoorn.nl
 • E-mail: gemeente@apeldoorn.nl
 • Telefoonnummer: 14055

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Klarenbeek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u verschillende systemen demonstreren en geeft aan welk soort lift past bij uw situatie. De meeste dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel treft u merken en winkels die ook actief zijn in Klarenbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Klarenbeek.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn diverse professionele traplift fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken focussen zich op een snelle montage en een goede service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 grote producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema. Erkende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Klarenbeek binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Stannah + PractiComfort verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Klarenbeek is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Klarenbeek hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis fluctueert dat tussen de 115 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie