Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Loenen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Loenen verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zonder risico en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site bekijkt u praktische informatie ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Apeldoorn.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2350 tot wel €8100, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Apeldoorn | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7371
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Loenen april 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.050 inclusief installatie.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bieden wij indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Loenen. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.700 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.500 – €8.300€3.300 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €10.000€4.150 – €7.3001 dag
Draaiende trap€8.050 – €13.500€5.150 – €9.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Loenen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Loenen kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u maar zo 55% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-loenen-7371

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Loenen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Apeldoorn binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Apeldoorn. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en besluit of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist beslist of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een stoellift uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktplein 1
 • 7311 LG, Apeldoorn
 • Website: www.apeldoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@apeldoorn.nl
 • Telefoonnummer: 14055

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Loenen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een professionele adviseur kan u passende uitvoeringen tonen en informeert welk systeem past bij de situatie en het budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Loenen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Loenen.

Professionele merken
In Nederland zijn vijf populaire ontwikkelaars actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden 5 betrouwbare merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum. Grote wederverkopers van deze merken zijn o.a. RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Loenen binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Otolift en Heymer beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Loenen is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Loenen werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 110 KG en 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie