Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Radio Kootwijk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Radio Kootwijk verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met nuttige specificaties aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Apeldoorn.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2400 tot wel €8700, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteApeldoorn | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7348
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 160

Kosten traplift Radio Kootwijk juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het soort trap en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Bovendien komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.100 of meer.
 • Extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Radio Kootwijk. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.850 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.450 – €8.500€2.700 – €5.000halve dag
2 bochten€5.900 – €11.900€4.050 – €7.4006 uur
Draaiende trap€8.200 – €13.000€5.400 – €9.3006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Radio Kootwijk.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Radio Kootwijk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u tot wel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-radio-kootwijk-7348

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Radio Kootwijk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenelk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Apeldoorn binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Apeldoorn. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of de traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een stoellift uitzoeken die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktplein 1
 • 7311 LG, Apeldoorn
 • Website: www.apeldoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@apeldoorn.nl
 • Telefoonnummer: 14055

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Radio Kootwijk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel of showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model past bij uw woning en budget. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht staan merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Radio Kootwijk.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Radio Kootwijk.

Goede merken
In Nederland zijn meerdere betrouwbare merken operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf bekende merken Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum, Triwa. Populaire adviseurs van dergelijke merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Radio Kootwijk in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Stannah of Smienk verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Radio Kootwijk is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Radio Kootwijk verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Meestal fluctueert dat tussen de 100 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie