Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ugchelen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Ugchelen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder moeite van uw hele huis genieten. Onderstaand kunt u aan de slag met nuttige details met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Apeldoorn.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €2400 tot wel €9000, incl. installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Apeldoorn | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7339
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 60

Kosten traplift Ugchelen juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.550 inclusief installatie.
 • Opties zoals een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Ugchelen. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.650 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.600€3.400 – €6.0005 uur
Twee bochten€5.950 – €11.900€4.400 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€8.350 – €12.600€5.150 – €10.1001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ugchelen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Ugchelen kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u gemakkelijk 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Veel aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-ugchelen-7339

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Ugchelen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 incl. installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Apeldoorn d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Apeldoorn. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een lift laten monteren dat past bij uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktplein 1
 • 7311 LG, Apeldoorn
 • Website: www.apeldoorn.nl
 • E-mail: gemeente@apeldoorn.nl
 • Telefoonnummer: 14055

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Ugchelen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte modellen tonen en informeert u over welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder staan leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Ugchelen.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ugchelen.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse populaire producenten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars werken met een snelle levering en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf bekende traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Minivator, Triwa, Extrema. Betrouwbare dealers van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Ugchelen binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Acorn en Extrema verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ugchelen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ugchelen communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 120 KG – 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie