Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haarlo

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Haarlo kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en op een prettige manier de trap op en af. Op deze site leest u bruikbare informatie t.a.v. trapliften. U leest hier alles over soorten liften, de werking, de montagekosten, de WMO en info over het huren van een lift. Ook kunt u online en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Berkelland.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2150 oplopend tot 9300, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBerkelland | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7273
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Haarlo juli 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.050 of meer.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder verschaffen we indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Haarlo. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.700 – €2.2504 uur
1 bocht€5.500 – €8.500€2.850 – €5.000Dagdeel
2 bochten€6.250 – €10.200€3.900 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€7.900 – €13.100€4.700 – €10.5006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Haarlo.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Haarlo kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-haarlo-7273

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Haarlo voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief montage. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berkelland binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Berkelland. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Berkelland (https://www.gemeenteberkelland.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een stoellift laten monteren die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 7271 AX, Berkelland
 • Website: www.gemeenteberkelland.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteberkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0545250250

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Haarlo bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de regio. Een productspecialist kan u een aantal stoelliften tonen en informeert u over welk soort lift aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Haarlo.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Haarlo.

Goede merken
In ons land zijn vijf goede fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers focussen zich op een korte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse professionele leveranciers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema, Triwa. Gerenommeerde adviseurs van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de installatie van een traplift in Haarlo al binnen 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Triwa en Strobbe bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Haarlo is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Haarlo hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie