Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mariënvelde

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Mariënvelde maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige adviezen m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u gratis en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oost Gelre.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2450 en €8000, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Oost Gelre | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7263
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Mariënvelde juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Tevens zijn er extra kosten voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €6.900.
 • Extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder verschaffen we de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Mariënvelde. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.650 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.150 – €9.600€3.500 – €5.3004,5 uur
Meerdere bochten€5.550 – €10.500€3.900 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €12.000€4.900 – €9.000Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Mariënvelde.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mariënvelde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-marienvelde-7263

Waarom een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Mariënvelde voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oost Gelre d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Oost Gelre. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem kiezen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Varsseveldseweg 2
 • 7131 BJ, Oost Gelre
 • Website: www.oostgelre.nl
 • E-mail: wmoloket@oostgelre.nl
 • Telefoonnummer: 0544378378

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Mariënvelde vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw budget en situatie. Het gros van de showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Mariënvelde.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Mariënvelde.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse goede traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele geschikte ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Heymer, Minivator, Triwa. Bekende specialisten van merken als deze zijn TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Mariënvelde binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Platinum of Extrema verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Mariënvelde is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Mariënvelde werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel ligt dat tussen de 100 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie