Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vorden

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Vorden kan u daarbij helpen! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Via deze pagina bieden wij nuttige details aangaande trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1750 tot wel €9800, inclusief montage.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Bronckhorst | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7251
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Vorden juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel verschaffen we een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Vorden. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.850 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.000 – €9.500€2.500 – €6.600halve dag
Twee bochten€6.350 – €10.000€4.000 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€7.850 – €13.700€4.900 – €10.3006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Vorden.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vorden kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-vorden-7251

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Vorden voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Mensen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist beslist of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens ontvangt u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een lift selecteren die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mailadres: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Vorden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere stoelliften tonen en vertelt welk model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Vorden.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Vorden.

Populaire merken
In ons land zijn vijf bekende traplift bouwers actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten bieden een vlotte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 betrouwbare traplift fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum, Triwa. Betrouwbare dealers van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Vorden binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn + TipTop hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare Freecurve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Vorden is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Vorden benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de regel ligt dat tussen de 115 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie