Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wichmond

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Wichmond verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina treft u handige tips t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, de unieke werking, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u gratis en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2450 tot wel €8100, incl. installatie.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBronckhorst | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7234
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Wichmond juni 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Wichmond. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.650 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.900€2.800 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.900€3.950 – €7.5006 uur
Draaiende trap€7.900 – €14.400€5.150 – €10.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wichmond.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Wichmond is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u tot wel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkopers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-wichmond-7234

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Wichmond voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode veilig en prettig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een model laten plaatsen die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mail: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Wichmond onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de omgeving. Een productspecialist kan u passende systemen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij de situatie en het budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder staan aanbieders en merken die ook actief zijn in Wichmond.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Wichmond.

Bekende merken
In ons land zijn enkele professionele producenten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan in voor een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal goede merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa. Populaire aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Wichmond al binnen 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Stannah en Strobbe hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wichmond is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wichmond verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 110 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie