Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Olburgen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Olburgen kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u veilig en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op de traplift-vergelijker bieden wij uitgebreide specificaties wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, een technische beschrijving, de prijzen, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2300 tot maar liefst €10200, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBronckhorst | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7225
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Olburgen juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs hangt af van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.000 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Olburgen. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.650 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.600€3.350 – €6.2005 uur
Meerdere bochten€5.900 – €11.300€4.400 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €12.100€5.250 – €10.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Olburgen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Olburgen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-olburgen-7225

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Olburgen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eendraaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een stoellift selecteren die aansluit op uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mailadres: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Olburgen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende modellen laten zien en geeft aan welk type lift past aansluit op uw woning en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Olburgen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Olburgen.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal geschikte merken aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers verzekeren een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse geschikte traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer. Betrouwbare adviseurs van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Olburgen in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Triwa + Strobbe hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Olburgen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Olburgen hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 115 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie