Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Almen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Almen maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u veilig en moeiteloos blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht treft u belangrijke gegevens over trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kan men gelijk en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Lochem.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2000 tot wel €8900, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLochem | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7218
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Almen juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs komt tot stand middels twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of nog duurder.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Almen. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.700 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.600 – €9.000€2.850 – €5.3001/2 dag
2 bochten€6.250 – €10.000€3.650 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€8.200 – €12.900€5.450 – €10.2006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Almen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Almen is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschafwaarde. Ook is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-almen-7218

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Almen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Voorts verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 incl. plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lochem met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Lochem. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Lochem (https://www.lochem.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-26 weken. Vervolgens krijgt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een systeem aanschaffen die rijmt met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hanzeweg 8
 • 7241 CR, Lochem
 • Website: www.lochem.nl
 • E-mail: info@lochem.nl
 • Telefoonnummer: 0573289222

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Almen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende systemen laten zien en adviseert welk soort lift past bij uw woning en budget. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Almen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Almen.

Populaire merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare merken werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten verzekeren een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse erkende traplift bouwers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Minivator, Extrema, Triwa, Heymer. Betrouwbare montagepartners van bovengenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Almen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Stannah & 123 traplift bieden een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 55.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Almen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Almen communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 120 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie