Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kring van Dorth

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Kring van Dorth maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert bieden wij bruikbare adviezen over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u direct op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Lochem.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De kosten variëren tussen €2400 en €9800, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLochem | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7216
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Kring van Dorth juli 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs hangt af van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Kring van Dorth. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.550 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.650 – €9.200€2.700 – €5.6004,5 uur
2 bochten€5.850 – €11.700€3.850 – €7.4006 uur
Wenteltrap€8.050 – €12.800€4.550 – €10.8006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kring van Dorth.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Kring van Dorth is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkooppunten hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-kring-van-dorth-7216

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kring van Dorth voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 inclusief montage. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lochem met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Lochem. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Lochem (https://www.lochem.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-26 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model uitzoeken die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hanzeweg 8
 • 7241 CR, Lochem
 • Website: www.lochem.nl
 • E-mail: info@lochem.nl
 • Telefoonnummer: 0573289222

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Kring van Dorth bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift voldoet aan de situatie en het budget. Het gros van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Kring van Dorth.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Kring van Dorth.

Goede merken
In ons land zijn een aantal goede fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan voor een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren vijf betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa. Populaire verkopers van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een fijne huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Kring van Dorth binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Otolift & RecentLift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kring van Dorth is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kring van Dorth communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie