Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eefde

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Eefde kan u daarbij helpen! Veel ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u risicoloos en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op deze site kunt u aan de slag met belangrijke beschrijvingen aangaande trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO en populaire leveranciers. Ook kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Lochem.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De totale kosten liggen tussen de €1950 oplopend tot 8300, incl. installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Lochem | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7211
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Eefde juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.000 incl. montage.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Eefde. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.850 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.700 – €8.300€2.700 – €5.9004,5 uur
Meerdere bochten€5.550 – €11.700€3.750 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€7.650 – €14.200€5.550 – €9.8006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Eefde.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Eefde is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkopers hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-eefde-7211

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Eefde voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lochem met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Lochem. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een prettige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Lochem (https://www.lochem.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Daarna geven ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een model uitzoeken die aansluit op uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of snel een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hanzeweg 8
 • 7241 CR, Lochem
 • Website: www.lochem.nl
 • E-mail: info@lochem.nl
 • Telefoonnummer: 0573289222

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Eefde subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de buurt. Een ervaren adviseur kan u de populaire modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij uw wensen, eisen en budget. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Eefde.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Eefde.

Professionele merken
In uw regio zijn meerdere populaire traplift bouwers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers bieden een snelle levering en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere bekende traplift bouwers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Platinum, Minivator, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een fijne huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Eefde binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator & PractiComfort verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Eefde is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Eefde communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie