Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Neede

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Neede maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u risicoloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina kunt u aan de slag met handige tips betreffende trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de montagekosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Berkelland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2500 tot wel €8500, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBerkelland | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Neede juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.600 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Neede. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.550 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.500 – €8.100€3.500 – €6.800halve dag
Twee bochten€5.550 – €10.000€3.850 – €8.0005,5 uur
Wenteltrap€7.900 – €12.300€5.450 – €10.500Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Neede.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Neede is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 55% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-neede-7161

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Neede voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Verder bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 incl. montage.Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berkelland d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Berkelland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Berkelland (https://www.gemeenteberkelland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna verstrekken ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een lift aanschaffen die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk aan de slag met een aanvraag? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 7271 AX, Berkelland
 • Website: www.gemeenteberkelland.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteberkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0545250250

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Neede bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende mogelijkheden tonen en vertelt welk model past bij uw budget en situatie. Een groot deel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de volgende tabel staan winkels en producenten die ook liften plaatsen in Neede.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Neede.

Goede merken
In Nederland zijn 5 professionele ontwikkelaars aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan in voor een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het schema hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn diverse professionele leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Neede binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Triwa of RecentLift hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Neede is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Neede communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak valt dit binnen een marge van 100 KG en 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie