Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rekken

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Rekken kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u veilig en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker vindt u uitgebreide specificaties met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Daarbovenop kunt u online en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Berkelland.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1950 oplopend tot 8400, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBerkelland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7157
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 60

Kosten traplift Rekken februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Rekken. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.800 – €2.300halve dag
1 bocht€5.350 – €8.700€2.950 – €6.8005 uur
2 bochten€5.550 – €11.300€4.050 – €8.000Hele dag
Wenteltrap€7.600 – €12.200€5.300 – €9.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rekken.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rekken is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 55% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-rekken-7157

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Rekken voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. montage.Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berkelland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Berkelland. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Berkelland (https://www.gemeenteberkelland.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een lift laten monteren die aansluit op uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 7271 AX, Berkelland
 • Website: www.gemeenteberkelland.nl
 • E-mail: info@gemeenteberkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0545250250

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Rekken onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u verschillende stoelliften tonen en adviseert welk model voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht treft u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Rekken.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met goede leveranciers van trapliften in Rekken.

Goede merken
In uw omgeving zijn diverse professionele producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten waarborgen een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 populaire leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema, Triwa. Grote (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de montage van een traplift in Rekken al binnen 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah en 123 traplift hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Rekken is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Rekken communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel ligt dat tussen de 130 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie