Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eibergen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Eibergen maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl treft u bruikbare details aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Berkelland.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2600 oplopend tot 9800, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBerkelland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7151
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Eibergen februari 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt bepaald door twee zaken: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.250 of meer.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Eibergen. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.550 – €2.300halve dag
1 bocht€5.100 – €9.100€2.950 – €6.4001/2 dag
Meerdere bochten€6.550 – €10.000€4.400 – €7.300Eén dag
Spiltrap€8.250 – €13.700€4.600 – €9.0006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Eibergen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Eibergen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u zo 40% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-eibergen-7151

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Eibergen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berkelland door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Berkelland. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Berkelland (https://www.gemeenteberkelland.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een systeem laten installeren die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer weten of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 7271 AX, Berkelland
 • Website: www.gemeenteberkelland.nl
 • E-mail: info@gemeenteberkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0545250250

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Eibergen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte stoelliften tonen en vertelt welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Eibergen.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Eibergen.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn meerdere goede traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers beloven een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal goede merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Minivator, Heymer, Platinum. Gerenommeerde specialisten van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Eibergen binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Acorn en Smienk hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Eibergen is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Eibergen werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard wisselt dat tussen de 120 KG & 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie