Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zieuwent

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Zieuwent maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u weer zelf en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl leest u waardevolle tips aangaande trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, de werking, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Oost Gelre.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2150 tot wel €8800, incl. installatie.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteOost Gelre | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 2000

Kosten traplift Zieuwent juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte vindt u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Zieuwent. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.850 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€5.200 – €9.400€3.150 – €6.8005 uur
2 bochten€5.900 – €10.200€4.050 – €7.1006,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €14.300€5.500 – €10.9006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Zieuwent.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zieuwent is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u eenvoudig 55% op de aanschafwaarde. Daarnaast is dat een duurzame investering. Veel showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-zieuwent-7136

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Zieuwent voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oost Gelre via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oost Gelre. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een systeem kiezen die matcht met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Varsseveldseweg 2
 • 7131 BJ, Oost Gelre
 • Website: www.oostgelre.nl
 • E-mailadres: wmoloket@oostgelre.nl
 • Telefoonnummer: 0544378378

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Zieuwent lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte systemen demonstreren en adviseert welke uitvoering aansluit op uw situatie. De meeste showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Zieuwent.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Zieuwent.

Populaire merken
In uw omgeving zijn meerdere populaire leveranciers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken bieden een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse betrouwbare leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Extrema. Erkende specialisten van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Zieuwent binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Minivator + Strobbe beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 60.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zieuwent is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zieuwent hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 115 KG & 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie