Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oost Gelre

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Oost Gelre kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u op een veilige manier en op een prettige manier de trap op en af. Op deze site vindt u praktische tips met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe de producten werken, de kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Oost Gelre.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De kosten schommelen tussen €2000 tot wel €9100, incl. montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Oost Gelre | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Oost Gelre mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.100 inclusief installatie.
 • Extra opties als een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Oost Gelre. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.850 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.600€2.550 – €6.7001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €10.400€3.900 – €7.8001 dag
Draaiende trap€8.200 – €12.600€4.700 – €9.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oost Gelre.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oost Gelre is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u al snel 55% vergeleken met een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Veel showrooms bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-oost-gelre-7136

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oost Gelre voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oost Gelre met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oost Gelre. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt nu een traplift uitkiezen die matcht met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Varsseveldseweg 2
 • 7131 BJ, Oost Gelre
 • Website: www.oostgelre.nl
 • E-mail: wmoloket@oostgelre.nl
 • Telefoonnummer: 0544378378

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Oost Gelre lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal modellen demonstreren en adviseert welk type lift past in lijn is met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de volgende tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Oost Gelre.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Oost Gelre.

Goede merken
In Nederland zijn enkele erkende producenten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle montage en een goede service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte traplift bouwers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema. Erkende dealers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, RecentLift, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Oost Gelre al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Triwa of PractiComfort verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oost Gelre is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oost Gelre benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG en 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie