Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Montferland

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Montferland verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u veilig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met waardevolle tips inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de werking, de tarieven, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Montferland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2100 & €8900, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Montferland | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Montferland juli 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.150 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bieden wij de begrote kosten van het installeren van een traplift in Montferland. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.700 – €2.100halve dag
1 bocht€4.500 – €9.300€3.400 – €6.9001/2 dag
2 bochten€6.200 – €10.000€3.850 – €7.600Hele dag
Spiltrap€8.250 – €13.100€5.400 – €10.0005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Montferland.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Montferland kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de showrooms hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-montferland-7038

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Montferland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 inclusief montage. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eendraaifunctie.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montferland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Montferland. Burgers met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type laten monteren die rijmt met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 14
 • 6942 BE, Montferland
 • Website: www.montferland.info
 • E-mailadres: gemeente@montferland.info
 • Telefoonnummer: 0316291333

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Montferland subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere uitvoeringen laten zien en adviseert welk soort lift aansluit op uw woning en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Montferland.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Montferland.

Bekende merken
In uw omgeving zijn verschillende goede producenten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers garanderen een korte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf professionele merken Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer. Erkende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Montferland binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Acorn & PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Montferland is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Montferland hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 105 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie