Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kilder

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Kilder vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kan men zonder zorgen en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Via Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide adviezen ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kan men gelijk en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Montferland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zorgeloos en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1800 oplopend tot 8400, inclusief montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Montferland | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7035
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Line

Kosten traplift Kilder juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het type trap en extra opties. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.050.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Kilder. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.850 – €2.2004 uur
Eén bocht€4.950 – €8.000€3.050 – €5.2001/2 dag
Twee bochten€6.500 – €11.100€4.300 – €7.0006 uur
Wenteltrap€8.450 – €12.600€4.950 – €10.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kilder.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Kilder kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u tot wel 45% – 50% op de aankoopprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-kilder-7035

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Kilder voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 inclusief montage. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en overige opties zoals eenvoetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montferland door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Montferland. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een systeem uitzoeken die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 14
 • 6942 BE, Montferland
 • Website: www.montferland.info
 • E-mailadres: gemeente@montferland.info
 • Telefoonnummer: 0316291333

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Kilder bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte modellen laten zien en adviseert welk systeem in lijn is met uw woning en budget. De meeste winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook actief zijn in Kilder.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Kilder.

Goede merken
In Nederland zijn een aantal betrouwbare merken met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten bieden een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 geschikte fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Triwa, Strobbe, Minivator. Betrouwbare dealers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, RecentLift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Kilder al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Handicare & Strobbe hebben een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Kilder is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kilder hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak ligt dat tussen de 110 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie