Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zelhem

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Zelhem vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u risicoloos en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina leest u bruikbare gegevens m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, de werking, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u gratis en vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2250 en €8000, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBronckhorst | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7021
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Zelhem juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Zelhem. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.650 – €2.1004 uur
1 bocht€5.050 – €8.700€2.850 – €5.0004,5 uur
2 bochten€6.550 – €10.200€4.400 – €7.5006 uur
Wenteltrap€7.900 – €14.500€4.700 – €10.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zelhem.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Zelhem is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 55% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-zelhem-7021

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Zelhem voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 inclusief plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Inwoners met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien ontvangt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten monteren die in lijn is met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mailadres: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Zelhem lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een showroom/dealer in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem rijmt met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Zelhem.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Zelhem.

Erkende merken
In uw regio zijn verschillende professionele fabrikanten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers hanteren een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het schema hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende grote fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Minivator, Heymer, Triwa, Strobbe. Betrouwbare specialisten van deze merken zijn o.a. RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het kopen van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Zelhem binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Otolift + RecentLift verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 80.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zelhem is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Zelhem benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Doorgaans valt dit binnen een marge van 135 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie