Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Laag-Keppel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Laag-Keppel maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl treft u waardevolle details omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de werking, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2550 en €9900, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Bronckhorst | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6998
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Laag-Keppel juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs hangt af van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €6.950 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Laag-Keppel. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.700 – €2.3004,5 uur
1 bocht€4.700 – €8.200€3.000 – €5.000halve dag
2 bochten€6.150 – €10.500€3.700 – €7.5006 uur
Wenteltrap€8.400 – €14.100€4.950 – €9.0006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Laag-Keppel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Laag-Keppel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u maar zo 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer aanbieders bieden een assortiment met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-laag-keppel-6998

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Laag-Keppel voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. montage.Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Bronckhorst. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn verstrekken ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een model laten installeren die matcht met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mailadres: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Laag-Keppel subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel/showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte opties laten zien en adviseert u over welk soort lift rijmt met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Laag-Keppel.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Laag-Keppel.

Bekende merken
In ons land zijn een aantal populaire ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn 5 professionele producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator. Bekende specialisten van deze merken zijn o.a. RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de montage van een traplift in Laag-Keppel binnen een paar weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator & Heymer verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Laag-Keppel is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Laag-Keppel werkt met een maximale draagkracht in KG. Doorgaans fluctueert dat tussen de 110 KG – 140 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie