Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Giesbeek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Giesbeek maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Via de TrapliftExpert vindt u belangrijke adviezen wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de onkosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Zevenaar.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1600 tot wel €8100, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Zevenaar | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6987
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftPlatinum Curve

Kosten traplift Giesbeek juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Ook zijn er extra kosten voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €6.950.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Giesbeek. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.650 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.350 – €8.300€2.950 – €6.8005 uur
Twee bochten€6.250 – €11.600€4.300 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €14.100€4.550 – €10.1006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Giesbeek.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Giesbeek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 40% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-giesbeek-6987

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Giesbeek voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zevenaar via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Zevenaar. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u details over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een type laten plaatsen die voldoet aan uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 27
 • 6901 AA, Zevenaar
 • Website: www.zevenaar.nl
 • E-mail: wmo@zevenaar.nl
 • Telefoonnummer: 0316595595

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Giesbeek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere opties laten zien en adviseert u over welk soort lift aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vindt u leveranciers en merken die ook leveren in Giesbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Giesbeek.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele goede merken aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten waarborgen een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere grote merken Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Strobbe, Triwa, Heymer, Minivator. Grote (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, Vegro, TipTop, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het vinden van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Giesbeek al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Stannah of Strobbe verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Giesbeek is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Giesbeek benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie