Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leuvenheim

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Leuvenheim maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u op een veilige manier en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met uitgebreide gegevens inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Uiteraard kunt u zonder kosten en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Brummen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zorgeloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1900 & €10100, incl. installatie.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Brummen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6974
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Leuvenheim februari 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Leuvenheim. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.650 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.150 – €9.800€3.450 – €6.3005 uur
2 bochten€6.250 – €10.300€3.750 – €7.0001 dag
Draaiende trap€8.500 – €12.700€5.400 – €10.7006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Leuvenheim.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Leuvenheim is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u al snel 40% – 45% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Veel verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-leuvenheim-6974

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Leuvenheim voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Brummen via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Brummen. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Brummen (https://www.brummen.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Als u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een type kiezen die rijmt met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer weten of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Graaf van Limburg Stirumplein 5
 • 6971 CE, Brummen
 • Website: www.brummen.nl
 • E-mailadres: info@wegwijsbrummen.nl
 • Telefoonnummer: 0575561942

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Leuvenheim bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de omgeving. Een getrainde specialist kan u meerdere modellen introduceren en adviseert u over welk soort lift aansluit op uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Leuvenheim.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Leuvenheim.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf erkende traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten garanderen een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema. Populaire dealers van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Leuvenheim binnen een paar weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Triwa & 123 traplift verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Leuvenheim is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Leuvenheim hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans wisselt dat tussen de 115 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie