Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eerbeek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Eerbeek vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website leest u bruikbare tips betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de unieke werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Brummen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2550 en €8600, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBrummen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6961
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Eerbeek juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs hangt af van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 of meer.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Eerbeek. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.750 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€5.350 – €8.900€3.050 – €6.500halve dag
Twee bochten€6.350 – €10.800€3.950 – €7.5001 dag
Spiltrap€7.500 – €12.300€5.100 – €10.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eerbeek.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eerbeek kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u tot wel 35% – 60% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-eerbeek-6961

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Eerbeek voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en overige opties zoals eenklaprail.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Brummen d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Brummen. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Brummen (https://www.brummen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een model uitkiezen die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Graaf van Limburg Stirumplein 5
 • 6971 CE, Brummen
 • Website: www.brummen.nl
 • E-mail: info@wegwijsbrummen.nl
 • Telefoonnummer: 0575561942

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Eerbeek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere modellen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk systeem aansluit op de situatie en het budget. De meeste aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel bieden wij merken en winkels die ook werkzaam zijn in Eerbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Eerbeek.

Goede merken
In uw omgeving zijn vijf goede leveranciers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan meerdere grote leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer, Platinum. Erkende verkopers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Eerbeek binnen een paar weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Acorn & Heymer beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Eerbeek is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Eerbeek hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 135 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie