Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dieren

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Dieren biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zonder risico en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Onderstaand leest u uitgebreide beschrijvingen aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, technische details, de kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Rheden.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2450 tot wel €9000, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteRheden | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6952
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Dieren juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.600.
 • Opties zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Dieren. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.800 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.850 – €9.500€3.150 – €6.8005 uur
Twee bochten€5.900 – €10.300€3.650 – €7.900Eén dag
Spiltrap€8.000 – €14.000€5.200 – €10.500Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Dieren.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dieren is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u al snel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-dieren-6952

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Dieren voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 incl. installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rheden met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Rheden. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren comfortabel van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Rheden (https://www.rheden.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist verkent of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model laten installeren die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Worth Rhedenseweg 55
 • 6991 DW, Rheden
 • Website: www.rheden.nl
 • E-mail: hulpmvt@mvtrheden.nl
 • Telefoonnummer: 0263707070

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Dieren lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u passende liften tonen en adviseert welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Dieren.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Dieren.

Bekende merken
In ons land zijn vijf professionele merken werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken focussen zich op een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende goede traplift fabrikanten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn TipTop, Vegro, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in Dieren binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Triwa & Strobbe verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 160.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Dieren is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Dieren hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard ligt dat tussen de 125 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie