Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tolkamer

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Tolkamer biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u op een veilige manier en probleemloos de trap op en af. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met uitgebreide details omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Bovendien kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Zevenaar.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2000 tot zo’n €9500, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteZevenaar | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6916
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift Tolkamer juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.500 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder vindt u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Tolkamer. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.800 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.300€3.300 – €5.9004,5 uur
2 bochten€5.650 – €10.000€4.200 – €7.100Hele dag
Wenteltrap€7.650 – €12.400€5.300 – €9.5006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Tolkamer.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tolkamer is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste leveranciers hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-tolkamer-6916

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Tolkamer voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zevenaar met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Zevenaar. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert verkent of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een lift aanschaffen die voldoet aan uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 27
 • 6901 AA, Zevenaar
 • Website: www.zevenaar.nl
 • E-mailadres: wmo@zevenaar.nl
 • Telefoonnummer: 0316595595

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Tolkamer vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden laten zien en adviseert welk type lift past past bij uw woning en budget. Het gros van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Tolkamer.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Tolkamer.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf erkende traplift fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten staan in voor een snelle montage en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal goede traplift fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Extrema, Heymer, Triwa, Minivator. Populaire installateurs van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het vinden van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Tolkamer binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Platinum en Heymer verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 75.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Tolkamer is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Tolkamer hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie