Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aerdt

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Aerdt biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. In het volgende overzicht vindt u belangrijke tips met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Ook kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Zevenaar.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1950 en €8100, incl. installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Zevenaar | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6913
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Aerdt juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Aerdt. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.750 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.350 – €8.900€2.600 – €6.2005 uur
Twee bochten€6.100 – €11.500€4.100 – €7.8001 dag
Spiltrap€8.150 – €13.900€5.450 – €9.200Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Aerdt.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Aerdt kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-aerdt-6913

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Aerdt voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 incl. installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zevenaar d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Zevenaar. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een traplift kiezen die matcht met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanvraag indienen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 27
 • 6901 AA, Zevenaar
 • Website: www.zevenaar.nl
 • E-mailadres: wmo@zevenaar.nl
 • Telefoonnummer: 0316595595

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Aerdt zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel/showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende opties demonstreren en informeert u over welk merk/model voldoet aan uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Aerdt.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Aerdt.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf populaire fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers focussen zich op een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren vijf bekende fabrikanten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Minivator, Strobbe, Extrema, Heymer. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Aerdt binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Acorn + Extrema beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Aerdt is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Aerdt communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie