Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wolfheze

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Wolfheze kan u daarbij helpen! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl bieden wij belangrijke gegevens wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de bediening werkt, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Renkum.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €2200 tot zo’n €9500, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Renkum | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6874
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Air

Kosten traplift Wolfheze juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.550 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Wolfheze. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.300€3.000 – €5.0001/2 dag
Meerdere bochten€5.500 – €11.400€4.500 – €7.2005,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €14.100€4.700 – €9.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wolfheze.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wolfheze is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u tot wel 45% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-wolfheze-6874

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wolfheze voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Renkum via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Renkum. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Renkum (https://www.renkum.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een lift selecteren die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Generaal Urquhartlaan 18g
 • 6861 GG, Renkum
 • Website: www.renkum.nl
 • E-mail: zorgloket@renkum.nl
 • Telefoonnummer: 0263397270

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Wolfheze onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere systemen laten zien en vertelt welk systeem rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vindt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Wolfheze.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Wolfheze.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 goede traplift bouwers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken hanteren een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden 5 bekende leveranciers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde dealers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het vinden van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Wolfheze binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Stannah & TipTop verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wolfheze is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wolfheze communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken ligt dat tussen de 125 KG & 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie