Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heveadorp

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Heveadorp vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en comfortabel naar boven en naar beneden. Via de TrapliftExpert vindt u belangrijke adviezen wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Renkum.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €1700 tot zo’n €10100, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Renkum | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6869
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Heveadorp april 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Heveadorp. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.800 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.600 – €9.800€3.000 – €5.9001/2 dag
2 bochten€6.000 – €11.100€3.900 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €13.100€4.700 – €10.9006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Heveadorp.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heveadorp is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de aanbieders hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-heveadorp-6869

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Heveadorp voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Renkum met de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Renkum. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Renkum (https://www.renkum.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model laten installeren die in lijn is met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Generaal Urquhartlaan 18g
 • 6861 GG, Renkum
 • Website: www.renkum.nl
 • E-mail: zorgloket@renkum.nl
 • Telefoonnummer: 0263397270

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Heveadorp bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een erkende adviseur kan u een aantal opties demonstreren en informeert welk systeem rijmt met uw situatie. De meeste aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Heveadorp.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Heveadorp.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende populaire merken werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan bekend om een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de volgende tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf geschikte merken Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer. Bekende adviseurs van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het aanschaffen van de beste huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Heveadorp binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Triwa en RecentLift bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Heveadorp is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Heveadorp communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans schommelt dat tussen de 115 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie