Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Huissen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Huissen kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze website bieden wij handige tips inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Lingewaard.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2450 oplopend tot 9000, inclusief installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Lingewaard | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6851
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Huissen juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.600 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Huissen. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.800 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.100 – €8.300€2.700 – €6.500halve dag
Meerdere bochten€6.250 – €11.200€3.550 – €7.6001 dag
Wenteltrap€8.150 – €14.000€5.450 – €10.600Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Huissen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Huissen is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u maar zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-huissen-6851

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Huissen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 incl. installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lingewaard via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Lingewaard. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent gaat na of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een systeem laten installeren die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kinkelenburglaan 6
 • 6681 BJ, Lingewaard
 • Website: www.lingewaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@lingewaard.nl
 • Telefoonnummer: 0263260111

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Huissen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende liften tonen en adviseert welk soort lift rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Huissen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Huissen.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere populaire traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een korte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit diverse populaire merken We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe. Gerenommeerde wederverkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het vinden van de beste huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Huissen in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Acorn & Smienk hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Huissen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Huissen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie