Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lingewaard

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Lingewaard biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Via deze website vindt u waardevolle beschrijvingen over trapliften. U leest hier alles over soorten liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u gratis en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Lingewaard.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €1650 tot wel €10100, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Lingewaard | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Lingewaard juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 inclusief installatie.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Lingewaard. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.750 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.700 – €8.800€2.900 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.700€4.150 – €7.1006 uur
Draaiende trap€8.400 – €13.800€5.500 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lingewaard.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lingewaard is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u maar zo 50% – 60% op de nieuwprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-lingewaard-6684

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Lingewaard voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.750 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 inclusief installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lingewaard door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Lingewaard. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huis te wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een lift laten plaatsen die voldoet aan uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-melding doen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kinkelenburglaan 6
 • 6681 BJ, Lingewaard
 • Website: www.lingewaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@lingewaard.nl
 • Telefoonnummer: 0263260111

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Lingewaard lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere systemen introduceren en geeft aan welk type lift past matcht met uw situatie. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Lingewaard.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lingewaard.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn diverse betrouwbare leveranciers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers waarborgen een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn vijf erkende ontwikkelaars De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum, Minivator. Grote wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Lingewaard binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Otolift en Smienk beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Lingewaard is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Lingewaard communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie