Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haalderen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Haalderen maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zelfstandig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via Trapliftexpert.nl vindt u uitgebreide adviezen wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, technische details, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Lingewaard.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2500 tot zo’n €8000, incl. montage.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Lingewaard | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6685
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare Freecurve

Kosten traplift Haalderen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk geldt er een meerprijs voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.650 inclusief installatie.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht vindt u indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Haalderen. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.800 – €2.250halve dag
1 bocht€4.950 – €9.500€3.500 – €5.0001/2 dag
2 bochten€6.000 – €11.400€4.400 – €7.3006 uur
Spiltrap€7.750 – €13.100€5.500 – €10.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Haalderen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Haalderen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-haalderen-6685

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Haalderen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lingewaard door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Lingewaard. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een traplift laten plaatsen die matcht met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kinkelenburglaan 6
 • 6681 BJ, Lingewaard
 • Website: www.lingewaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@lingewaard.nl
 • Telefoonnummer: 0263260111

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Haalderen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen laten zien en informeert u over welk model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Haalderen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Haalderen.

Professionele merken
In ons land zijn verschillende goede traplift fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan bekend om een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden 5 betrouwbare ontwikkelaars Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe, Heymer. Erkende installateurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, RecentLift, Smienk, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Haalderen in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals ThyssenKrupp & TipTop beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 80.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Haalderen is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Haalderen communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard schommelt dat tussen de 100 KG – 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie