Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterhout

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Oosterhout vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bekijkt u handige beschrijvingen aangaande trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zorgeloos en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2550 en €9500, incl. installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Overbetuwe | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6678
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1100

Kosten traplift Oosterhout juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.450 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Oosterhout. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.550 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.100 – €9.800€3.200 – €5.900halve dag
2 bochten€5.650 – €11.200€3.950 – €7.8006 uur
Draaiende trap€8.250 – €14.500€4.950 – €9.100Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterhout.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oosterhout kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 40% – 45% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oosterhout-6678

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Oosterhout voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. montage.Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Overbetuwe. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door opstapjes of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift uitzoeken dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-melding doen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mail: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Oosterhout subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere mogelijkheden tonen en adviseert welk systeem past bij uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de volgende tabel treft u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Oosterhout.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Oosterhout.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn diverse bekende traplift fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken werken met een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan verschillende grote leveranciers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Heymer, Platinum, Triwa. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Oosterhout binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Handicare of TipTop verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oosterhout is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oosterhout werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard ligt dat tussen de 135 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie