Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Valburg

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Valburg vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site kunt u aan de slag met handige specificaties inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een beschermde en plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1600 & €9300, incl. installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOverbetuwe | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6675
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift Valburg juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Valburg. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.700 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.000€3.400 – €6.6004,5 uur
Twee bochten€5.550 – €10.500€3.750 – €7.200Eén dag
Wenteltrap€7.900 – €13.200€5.200 – €9.300Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Valburg.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Valburg kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u maar zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-valburg-6675

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Valburg voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 inclusief montage. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Overbetuwe. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een model kopen die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk hulp aanvragen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mailadres: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Valburg zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u de populaire mogelijkheden tonen en informeert u over welk model rijmt met uw wensen en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst vindt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Valburg.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Valburg.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende professionele traplift bouwers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers beloven een korte installatietijd en goede after service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 grote ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Valburg binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Stannah + TipTop beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Valburg is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Valburg verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG & 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie