Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dodewaard

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Dodewaard maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Onderstaand treft u bruikbare specificaties over trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Neder-Betuwe.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2300 en €8200, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNeder-Betuwe | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode6669
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Dodewaard juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel voorzien we u van de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Dodewaard. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.850 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.300 – €9.700€2.850 – €5.3005 uur
Twee bochten€6.350 – €11.800€3.650 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€8.500 – €12.500€4.700 – €9.000Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Dodewaard.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Dodewaard kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u tot wel 35% – 60% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-dodewaard-6669

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Dodewaard voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook onderscheiden we systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief montage. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Deze lift beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Neder-Betuwe via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Neder-Betuwe. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Neder-Betuwe (https://www.nederbetuwe.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een type laten plaatsen die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Molendam 30
 • 4051 BJ, Neder-Betuwe
 • Website: www.nederbetuwe.nl
 • E-mailadres: zorg@nederbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0488449900

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Dodewaard onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden demonstreren en adviseert welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder staan winkels en producenten die ook leveren in Dodewaard.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Dodewaard.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere erkende fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers werken met een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende geschikte traplift bouwers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema, Heymer. Betrouwbare adviseurs van merken als deze zijn PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de installatie van een traplift in Dodewaard binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Stannah of Extrema hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Dodewaard is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Dodewaard communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel valt dit binnen een marge van 125 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie