Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Randwijk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Randwijk maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u veilig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met handige adviezen betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een beschermde en aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2500 en €9500, inclusief installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOverbetuwe | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6668
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Randwijk juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Randwijk. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.600 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.400€3.000 – €5.300halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.400€4.250 – €7.7001 dag
Spiltrap€7.700 – €13.100€5.000 – €9.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Randwijk.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Randwijk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. De meeste verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-randwijk-6668

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Randwijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.300 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Overbetuwe. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type aanschaffen die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mail: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Randwijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte modellen demonstreren en adviseert welk systeem aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Randwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Randwijk.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere goede fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten beloven een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit vijf betrouwbare traplift fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema, Minivator. Bekende montagepartners van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Randwijk binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Stannah & PractiComfort hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Randwijk is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Randwijk hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel ligt dat tussen de 110 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie