Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Driel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Driel kan u daarbij helpen! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht leest u bruikbare specificaties betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Ook kunt u zonder kosten een brochure of een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2050 en €9800, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOverbetuwe | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6665
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Driel mei 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.050 of meer.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Driel. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.850 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.700€3.450 – €6.2005 uur
Meerdere bochten€5.750 – €11.000€3.750 – €7.400Hele dag
Spiltrap€7.750 – €14.000€4.850 – €9.8006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Driel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Driel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-driel-6665

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Driel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Overbetuwe. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten plaatsen die voldoet aan uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel hulp aanvragen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mailadres: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Driel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte mogelijkheden introduceren en vertelt welk systeem aansluit op uw situatie. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Driel.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Driel.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf bekende leveranciers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan voor een korte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf populaire merken Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Erkende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Driel binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Triwa en Smienk beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Handicare 950.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Driel is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Driel benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie