Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beneden-Leeuwen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Beneden-Leeuwen biedt uitkomst! Meer en meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u weer zelf en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Via onze vergelijker leest u praktische gegevens aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio West Maas en Waal.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De totale kosten liggen tussen de €1700 en €9100, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWest Maas en Waal | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6658
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Beneden-Leeuwen juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast zijn er extra kosten voor opties zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.700 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een automatische voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Beneden-Leeuwen. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.550 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.050 – €8.300€3.200 – €6.3004,5 uur
2 bochten€5.950 – €11.100€3.750 – €8.0006 uur
Wenteltrap€7.500 – €14.100€5.300 – €9.0005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Beneden-Leeuwen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beneden-Leeuwen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de showrooms kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-beneden-leeuwen-6658

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel types hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Beneden-Leeuwen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 incl. montage.Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Maas en Waal via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente West Maas en Waal. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u informatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een traplift laten plaatsen die voldoet aan uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Heemstraweg 48
 • 6658 KH, West Maas en Waal
 • Website: www.westmaasenwaal.nl
 • E-mailadres: info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl
 • Telefoonnummer: 0487595555

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Beneden-Leeuwen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u passende opties demonstreren en adviseert u over welk model aansluit op uw situatie. Een groot deel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Beneden-Leeuwen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Beneden-Leeuwen.

Professionele merken
In uw omgeving zijn enkele professionele traplift fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan voor een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit meerdere erkende traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum. Grote specialisten van eerdergenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Beneden-Leeuwen binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Otolift of TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Beneden-Leeuwen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Beneden-Leeuwen hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard wisselt dat tussen de 100 KG en 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort gevallen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie