Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Puiflijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Puiflijk maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zorgeloos en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op deze website kunt u aan de slag met uitgebreide specificaties aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de verwachte kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Druten.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een veilige en plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2250 & €8300, incl. montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Druten | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6655
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Puiflijk juli 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.400 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Puiflijk. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.700 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.800 – €9.400€2.750 – €6.2004,5 uur
Meerdere bochten€5.650 – €11.300€3.950 – €7.1001 dag
Draaiende trap€8.400 – €13.800€5.350 – €9.1006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Puiflijk.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Puiflijk kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u eenvoudig 55% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-puiflijk-6655

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Puiflijk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 incl. plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Druten met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Druten. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Druten (https://www.druten.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een systeem kiezen die aansluit op uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of nu direct een aanvraag indienen? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Heuvel 1
 • 6651 DA, Druten
 • Website: www.druten.nl
 • E-mail: zorgloket@druten.nl
 • Telefoonnummer: 0487580100

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Puiflijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden introduceren en geeft aan welk systeem aansluit op uw woning en budget. Het gros van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder vindt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Puiflijk.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Puiflijk.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal populaire fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken werken met een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn meerdere goede traplift bouwers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Platinum, Extrema, Triwa, Strobbe. Erkende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een goede huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Puiflijk binnen één tot twee weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Minivator of Extrema beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Puiflijk is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Puiflijk werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie