Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Batenburg

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Batenburg maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u veilig en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl vindt u nuttige gegevens over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Ook kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Wijchen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1500 & €8600, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Wijchen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6634
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 55

Kosten traplift Batenburg juni 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Tevens geldt er een meerprijs voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.100 of nog duurder.
 • Opties zoals een verlichte voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Batenburg. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.550 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.400 – €8.600€3.500 – €6.900halve dag
2 bochten€6.350 – €10.100€4.200 – €7.0001 dag
Spiltrap€7.850 – €12.800€4.500 – €10.000Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Batenburg.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Batenburg kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de nieuwprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-batenburg-6634

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Batenburg voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.200 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 inclusief plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijchen met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Wijchen. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Wijchen (https://www.wijchen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Nadien sturen ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een systeem aanschaffen die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Bronckhorstlaan 2
 • 6602 BG, Wijchen
 • Website: www.wijchen.nl
 • E-mail: vraagwijzer@wijchen.nl
 • Telefoonnummer: 0246492244

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Batenburg bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere mogelijkheden laten zien en informeert u over welk model aansluit op de situatie en het budget. De meeste showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst bekijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Batenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Batenburg.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal professionele traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren verschillende betrouwbare fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe. Bekende installateurs van deze modellen zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Batenburg binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Minivator & Heymer hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Batenburg is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Batenburg verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 125 KG en 150 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie