Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maasbommel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Maasbommel vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze website treft u waardevolle adviezen aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio West Maas en Waal.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2550 tot wel €8900, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente West Maas en Waal | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6627
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Maasbommel juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.400 of meer.
 • Extra opties als een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Maasbommel. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.750 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.400 – €9.200€2.750 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €11.100€4.000 – €8.0006 uur
Spiltrap€7.700 – €13.900€4.500 – €10.400Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Maasbommel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Maasbommel is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de leveranciers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-maasbommel-6627

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Maasbommel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap start bij €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 inclusief plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Maas en Waal met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente West Maas en Waal. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend geven ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift aanschaffen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of nu direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Heemstraweg 48
 • 6658 KH, West Maas en Waal
 • Website: www.westmaasenwaal.nl
 • E-mail: info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl
 • Telefoonnummer: 0487595555

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Maasbommel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende systemen laten zien en informeert welk soort lift in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Maasbommel.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Maasbommel.

Erkende merken
In ons land zijn enkele geschikte leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars beloven een korte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInnovatief en compact design
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf professionele fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Betrouwbare installateurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Maasbommel binnen één tot twee weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Stannah & 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Otolift Air.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Maasbommel is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Maasbommel hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard fluctueert dat tussen de 100 KG tot 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de constructies bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie