Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dreumel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Dreumel vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zorgeloos en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Onderstaand bieden wij praktische adviezen ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio West Maas en Waal.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2250 en €8100, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWest Maas en Waal | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6621
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Dreumel juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Dreumel. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.600 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.950 – €8.800€2.750 – €6.8004,5 uur
Twee bochten€5.700 – €11.900€4.450 – €7.4001 dag
Wenteltrap€7.950 – €14.500€5.250 – €9.8001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Dreumel.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Dreumel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 60% op de aanschafwaarde. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-dreumel-6621

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Dreumel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Maas en Waal binnen de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente West Maas en Waal. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna krijgt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een lift aanschaffen dat past bij uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Heemstraweg 48
 • 6658 KH, West Maas en Waal
 • Website: www.westmaasenwaal.nl
 • E-mailadres: info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl
 • Telefoonnummer: 0487595555

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Dreumel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte modellen tonen en informeert welk systeem past bij uw wensenlijstje en budget. Veel aanbieders verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Dreumel.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Dreumel.

Erkende merken
In ons land zijn enkele populaire producenten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers staan voor een snelle levering en een goede service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende goede fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Platinum, Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Dreumel binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Platinum en TipTop verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Dreumel is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Dreumel benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 115 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie