Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift West Maas en Waal

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in West Maas en Waal maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Onderstaand treft u praktische gegevens ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio West Maas en Waal.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Risicoloos en op een plezante manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De kosten liggen tussen de €1900 oplopend tot 8800, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWest Maas en Waal | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift West Maas en Waal april 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs komt tot stand middels 2 zaken: het soort trap en de gewenste opties. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.350 of meer.
 • Extra opties als een draaifunctie komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in West Maas en Waal. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.600 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.200 – €8.500€2.600 – €5.3005 uur
2 bochten€6.200 – €11.600€4.250 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€8.550 – €14.100€4.950 – €9.1006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in West Maas en Waal.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in West Maas en Waal is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 50% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer merken kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-west-maas-en-waal-6659

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in West Maas en Waal voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 inclusief installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eendraaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze variant beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Maas en Waal binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente West Maas en Waal. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een systeem uitkiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Heemstraweg 48
 • 6658 KH, West Maas en Waal
 • Website: www.westmaasenwaal.nl
 • E-mailadres: info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl
 • Telefoonnummer: 0487595555

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO West Maas en Waal subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u meerdere stoelliften tonen en adviseert u over welk model past bij uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een divers aanbod. In deze tabel vindt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in West Maas en Waal.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in West Maas en Waal.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 goede traplift fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten bieden een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere populaire producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Populaire (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in West Maas en Waal binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Platinum + Strobbe hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Otolift Air.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in West Maas en Waal is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in West Maas en Waal communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis valt dit binnen een marge van 115 KG tot 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie