Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Appeltern

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Appeltern biedt uitkomst! Een groot aantal senioren kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u weer zelf en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze webpagina treft u nuttige informatie t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, technische details, de totale kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio West Maas en Waal.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2600 oplopend tot 9500, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente West Maas en Waal | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6629
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 80

Kosten traplift Appeltern juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 of meer.
 • Extra opties als een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Appeltern. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.800 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.100€3.500 – €5.700Dagdeel
Meerdere bochten€5.900 – €11.900€3.650 – €8.000Hele dag
Spiltrap€8.100 – €14.200€4.800 – €10.1005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Appeltern.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Appeltern is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreid getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-appeltern-6629

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Appeltern voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Maas en Waal via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente West Maas en Waal. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat na of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna ontvangt u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een stoellift aanschaffen dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of direct een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Heemstraweg 48
 • 6658 KH, West Maas en Waal
 • Website: www.westmaasenwaal.nl
 • E-mail: info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl
 • Telefoonnummer: 0487595555

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Appeltern onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende systemen laten zien en informeert u over welke uitvoering matcht met uw wensen en budget. De meeste winkels hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bekijkt u merken en winkels die ook liften installeren in Appeltern.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Appeltern.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn diverse populaire merken werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren enkele populaire leveranciers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Heymer, Platinum, Triwa, Extrema. Erkende montagepartners van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Appeltern in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Stannah & TipTop hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Platinum Horizon.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Appeltern is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Appeltern communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal schommelt dat tussen de 130 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie