Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heerewaarden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Heerewaarden verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl treft u waardevolle informatie omtrent trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Maasdriel.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en plezierige manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2050 tot wel €8500, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMaasdriel | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode6624
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Heerewaarden juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.250 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Heerewaarden. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.800 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.000 – €9.600€2.550 – €6.900Dagdeel
Twee bochten€5.800 – €10.300€3.700 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €12.500€4.600 – €9.7006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Heerewaarden.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heerewaarden is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u maar zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat merken hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-heerewaarden-6624

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Heerewaarden voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 inclusief installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasdriel via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Maasdriel. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 2. De consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een systeem uitkiezen die voldoet aan uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of wilt u een aanvraag indienen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 45
 • 5331 CB, Maasdriel
 • Website: www.maasdriel.nl
 • E-mail: info@maasdriel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Heerewaarden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende uitvoeringen introduceren en adviseert welk merk/model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. De meeste verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Heerewaarden.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Heerewaarden.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn vijf goede leveranciers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten verzekeren een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden een aantal goede producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe. Bekende (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de montage van een traplift in Heerewaarden binnen een paar weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Otolift + PractiComfort hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Heerewaarden is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Heerewaarden communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis valt dit binnen een marge van 120 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie