Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bergharen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Bergharen vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina treft u bruikbare beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Wijchen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2450 oplopend tot 8000, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWijchen | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6617
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Bergharen april 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee factoren: het type trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.050 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Bergharen. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.750 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.100 – €9.200€2.600 – €6.600halve dag
Meerdere bochten€5.800 – €10.400€4.250 – €7.3001 dag
Draaiende trap€8.550 – €12.400€5.400 – €9.600Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Bergharen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bergharen kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u al snel 35% – 60% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-bergharen-6617

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Bergharen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijchen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Wijchen. Mensen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Wijchen (https://www.wijchen.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift aanschaffen die in lijn is met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Bronckhorstlaan 2
 • 6602 BG, Wijchen
 • Website: www.wijchen.nl
 • E-mailadres: vraagwijzer@wijchen.nl
 • Telefoonnummer: 0246492244

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Bergharen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte modellen demonstreren en geeft aan welk systeem voldoet aan uw wensen en budget. Een groot deel van de winkels verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder staan fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Bergharen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Bergharen.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers waarborgen een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit meerdere bekende leveranciers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa. Grote (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de montage van een traplift in Bergharen binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Platinum en 123 traplift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bergharen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bergharen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 120 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie